Brytning & Förädling

Vi väljer den mest lämpliga stenen beroende på vilken hårdhet, färg och kvalitet som krävs för stenens användningsområde. Därefter förädlas graniten på kunds begäran och våra villkor.

Lagring

Vi har ett stort lager av sten för omgående leverans och kan snabbt få fram sten efter dina önskemål. Vi kontrollerar alltid så att stenen i vårt lager håller den kvalitet som vi lovar.

Leverans

Vårt väl inarbetade logistiksystem gör att du har din granit hos dig på den tidpunkt som du efterfrågat och på den plats du vill ha den levererad. Enkelt och utan krångel.

Din personliga leverantör av natursten och betongprodukter.

Vi på Nordic Granit kan vår sten, vi har levererat i 20 år och ska fortsätta så. Allt för att du som kund ska få den bästa möjliga upplevelsen från beställning till leverans.

team img
team img
team img

Varför jobbar vi med granit?

Har du någon gång funderat på hur gammal graniten är eller varför just granit är så populärt som material vid olika typer av byggen? Åldern på graniten i världen varierar kraftigt. Den äldsta graniten tros vara ungefär fyra miljarder år gammal medan den granit som vi går omkring på här i Sverige ”bara” är runt en miljard år. Granitens fördelar som byggmaterial beror till stor del på att det är en hård bergart som saknar inre struktur. Det innebär att den har en väldigt hög motståndskraft mot yttre påverkan som tryck och stötar vilket gör den mycket lämplig för placering på utsatta ställen så som trafikerade vägar och offentliga platser. Granit är alltså en gammal hårding som inte kommer att ge sig i första taget, kanske blir det den som ger sig sist av allt på denna jord.

about img