Krematoriet i Norrköping

I början av 2022 startade vår satsning som återförsäljare till Minera Skiffer. Det är då extra roligt att kunna leverera Offerdal Skiffer till detta pris vinnande projekt.

Vi tog en pratstund med Häv & Grävs Sami Paulsson som var Projektledare för projektet.

År 2021 startade renoveringen av Krematoriet i Norrköping och stod klart sommaren 2022. 

Häv & Gräv I Östergötland AB utförde grundläggning och finplaneringen av projektet.

Sami, vill du berätta lite mer om projektet?
 
- Absolut! Vi på Häv & Gräv bidrog med stabil grundläggning genom sprängning, grundläggning av byggnad samt vatten och avlopp. Efter huset stod klart utförde vi en gedigen finplanering med inklädning av ramper, kantsten, byggnation av trappor och komplettering av material på den gamla fasaden där Nordic Granit bistod med materialet. Vi kompletterade befintliga ytor för att skapa en bra och värdig miljö för besökare. Ett mångt och mycket utmanande projekt med spännande materialval och stor möjlighet till påverkan av detta. 

 
Krematoriet i Norrköping är en byggnad många känner till och har ett högt kulturellt värde. Att tillsammans med övriga inblandade parter få vara med och påverka kulturmiljön, arkitekturen och framtida besökares upplevelse av Krematoriet har varit spännande och exalterande. 

Väldigt roligt att detta projekt fick Östergötlands arkitekturpris 2022.

Vad var det som gjorde att ni valde material från Nordic Granit?
- Ni kunde leverera materialet i rätt tid och i rätt kvalitet. Samtidigt som man kunde ha en bra dialog avseende materialval för att uppnå ställda krav från vår kund.

Hur tyckte ni leveranserna fungerade?
- På ett smidigt sätt, antingen kunde vi hämta själva nere hos Nordic eller så kunde de boka på en frakt så vi fick det på plats. Vilket gjorde att det fanns en stor flexibilitet i projektet. Nordic har ett bra utbud på basprodukter i lager och att det är även möjligt att lagerhålla beställningsvaror hos dom. Vilket gör att jag inte behöver vara rädd att jag inte kommer få mitt material tid.

Hur upplevde du din säljkontakt med Nordic Granit?
-Väldigt rak och öppen dialog genom hela projektet. T.ex. uppdateringar i produktion och gällande leveransdatum.


Tack för förtroendet och det fina samarbetet Sami och Häv & Gräv i Östergötland AB.